David

Het verhaal van

David

Marketing Manager Early Life Nutrition
David

Mijn keuze voor Danone was drieledig. Ik heb altijd als marketeer gewerkt, binnen en buiten Nederland, maar nooit met food producten. Toen ik wilde overstappen naar die branche stond Nutricia's babyvoeding hoog op mijn lijst: een van oudsher Nederlands bedrijf dat meer wil dan alleen winst maken. Natuurlijk is het een commercieel bedrijf, maar de manier waarop het geld wordt verdiend 'door met unieke producten bij te dragen aan gezondheid' sprak me erg aan.

Ik kan ons bedrijf goed verkopen omdat ik in onze producten geloof.

Daarbij kun je hier de gehele marketingmix beheersen, waar je bij andere bedrijven vaak maar één aspect uitvoert. Voor zo'n grote multinational vind ik het opvallend hoeveel beslissingsbevoegdheid je lokaal krijgt. De internationale omgeving is meteen het 3e aspect; binnen de wereld van Danone kun je eenvoudig switchen tussen divisies of zelfs tussen landen.

Tijdens mijn sollicitatie hoorde ik voor het eerst over de 'dual purpose' van Danone: sociaal en economisch. Inmiddels weet ik: they walk the talk. Ik ben er trots op dat ik daaraan een bijdrage lever.

Sluiten