vakgebied

Disclaimer

Research

Onze R&D-afdeling is de bron voor productinnovaties binnen Danone. In Nederland werken er zo'n 400 R&D-medewerkers, van immunologen tot microbiologen en nutritionisten. Vanuit nieuwe inzichten, vaak gebaseerd op eigen onderzoek, proberen we een idee zo ver mogelijk te ontwikkelen om te zien of het tot toegevoegde waarde in onze producten leidt. Een goed voorbeeld hiervan zijn probiotica, waar ruim 10 jaar onderzoek aan vooraf is gegaan. In zo'n traject werken we veel samen: met universiteiten, met collega's in andere landen, maar ook met afdelingen als sales, operation, legal affairs en marketing. Waar ons product development team nieuwe productreceptuur ontwikkelt, bedenkt ons technology team hoe we recepten kunnen vertalen naar producten die we in onze fabriek kunnen maken.

Quality

Omdat onze afnemers soms tot de allerjongste wereldbewoners behoren, speelt kwaliteit een cruciale rol binnen Danone. Voordat we een nieuw product op de markt brengen, zijn er gemiddeld zo'n 400 testen op uitgevoerd. Onze zelfstandige Quality-afdeling houdt scherp in de gaten of we bij Danone aan alle kwaliteitseisen voldoen. Daartoe voeren we zelf audits uit in onze fabrieken en bij leveranciers. Ook worden er externe audits binnen ons bedrijf uitgevoerd, waarbij we in 2015 een 100%-score wisten te behalen.

Met het creƫren van functionele en duurzame verpakkingen kan ik het dagelijks leven van mensen verbeteren.

Lees het verhaal van Desi

Desi Lucheva

Manager Medical Packaging Development

Crossfunctionele teams

Als een nieuw idee veelbelovend blijkt, bouwen we een R&D-team uit tot een crossfunctioneel team. Behalve de teamleider bestaat zo'n team uit meerdere specialisten op het gebied van research, kwaliteit, production, marketing en sales. Als research- of quality-medewerker kun je dus enerzijds de diepte in op je eigen vakgebied en anderzijds je kennis verbreden door deel uit te maken van een crossfunctioneel team.

Werken op wetenschappelijk niveau met directe impact op de maatschappij: dat is werken binnen Research & Quality bij Danone.

Misschien ken je al mensen bij Danone via LinkedIn

Zij zullen je vast graag vertellen over hun functie en hoe het is om te werken bij Danone.

Sluiten