Een gezonde wereld begint bij jezelf

Onze missie is om via voeding een bijdrage te leveren aan de gezondheid van zoveel mogelijk mensen, overal ter wereld. Dat begint natuurlijk bij onze eigen medewerkers. Logisch: je kan pas anderen overtuigen van een gezonde levensstijl, als je die zelf ook hebt.

Gezondheid gaat verder dan alleen voeding. Daarom hebben we bij Danone een goede work-life balance hoog in het vaandel staan. Zeker voor medewerkers die in ploegendienst werken, wat een behoorlijke impact op je gezondheid kan hebben. 

Die cruciale eerste 1000 dagen

Daarnaast zijn er in het leven nog 1001 gebeurtenissen die invloed op je mentale en fysieke toestand kunnen hebbben. De geboorte van een kind, om er maar eentje te noemen. Een geweldige, maar ook hele ingrijpende gebeurtenis. Om ervoor te zorgen dat al onze medewerkers daar optimaal van kunnen genieten, bieden we een ruim ouderschapsverlof. Niet alleen voor moeders, maar óók voor partners - hun rol is juist in de eerste 1000 dagen van het leven van een baby (en nog lang daarna) immens belangrijk. Voor partners betekent dit dat ze tien dagen - gelijk aan twee weken - verlof krijgen, naast de mogelijkheid om na de geboorte een aangepast rooster aan te vragen. Ouders die daar behoefte aan hebben, kunnen speciale mama-papa coaching workshops volgen. 

Hulp op alle fronten

Naast goede nachtrust en bruikbare adviezen voor kersverse ouders, zijn er logischerwijs veel meer zaken die bijdragen aan een vitale levensstijl en goede work-life balance. Op al die vlakken willen we medewerkers van dienst zijn. Om te beginnen met onze digitale learnings om medewerkers op weg te helpen naar een gezonde balans in het nieuwe leven. Daarnaast is onze bedrijfsarts altijd beschikbaar voor een vertrouwelijk gesprek, net als dat iedere medewerker een beroep kan doen op een van onze coaches. Last van je nek, rug of andere klachten? Een afspraak met de in-house fysiotherapeut is zo gemaakt. Heb je het idee dat die klachten veroorzaakt worden door je stoel, een te laag bureau of de apparatuur waar je mee werkt? Dan komt diezelfde fysiotherapeut zo snel mogelijk op de werkvloer bij je langs om dat te bekijken. 

Bravo!

Heb je nergens last van en zit je gewoon lekker in je vel? Bravo! Je hebt de code gekraakt - de BRAVO-code, om precies te zijn: Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspannen.

Bij Danone helpen we medewerkers om op een prettige manier te bewegen, gezond te eten, optimaal te ontspannen en sigaretten en alcohol zo veel mogelijk uit te bannen. Daarnaast roosteren we niemand standaard van 9-tot-5 in, waardoor er ook tijd is om kinderen naar school te brengen, op te halen of iets leuks met ze te doen. Alles om medewerkers zo gezond en gelukkig mogelijk te krijgen én te houden. Eerlijk is eerlijk: dat doen we zowel voor hen, als voor de organisatie. Tevreden, gezonde medewerkers zijn immers de ideale ambassadeurs om onze gezondheidsmissie uit te dragen! 

Wil jij werken bij een bedrijf waar gezondheid centraal staat? Bekijk dan onze vacatures! 

Sluiten