Hoe de POKA-app het leven van shift leaders en medewerkers makkelijker maakt

Er was een tijd waarbij medewerkers eindeloos systemen en documenten moesten doorploegen om het antwoord op die ene vraag of de oplossing voor een specifiek probleem te vinden. Those days are gone. Met dank aan POKA: een tool voor op de werkvloer waar Danone sinds 2017 mee werkt. Hoog tijd om Jorn Vroegh, Learning & Development Coordinator bij Danone én POKA-expert te vragen welke impact de tool heeft op werkzaamheden van shift leaders en hun collega’s. 

Allereerst: wat is POKA precies?

POKA komt van het Japanse POKA Joke en is speciaal ontwikkeld is voor medewerkers op de fabrieksvloer. Een ‘poka’ is een onbedoelde fout en ‘yokeru’ betekent voorkomen. POKA is een performance support systeem waarmee medewerkers met behulp van een QR-code op machines 1) video-instructies kunnen afspelen; 2) opzoeken hoe ze specifieke problemen moeten oplossen; 3) checken wat de settings van een machine zijn of 4) de geschiedenis rondom het apparaat kunnen lezen. 

Handig! En wat is het grootste voordeel voor shift leaders?

Naast dat je zeker weet dat medewerkers altijd toegang hebben tot alle informatie over de machines waar ze mee werken, is de app ook heel handig bij het opleiden van nieuwe mensen. De instructies die je nodig hebt om iemand in te werken, zitten allemaal in de app. Daardoor is het voor een shift leader meteen duidelijk of een nieuwe medewerker de machine volledig begrijpt, of waar nog extra uitleg of hulp nodig is.

Voor onze medewerkers maakt POKA werken bij Danone veel overzichtelijker, makkelijker en leuker!

Want dat kun je onmogelijk allemaal in een basistraining uitleggen

Precies! Natuurlijk krijgen nieuwe medewerkers een training waarbij ze alle basistaken uitgelegd krijgen. Maar de meest voorkomende redenen waardoor productie stil komt te liggen, zijn typisch issues die niet in die basistraining zitten - omdat ze sporadisch of zelden voorkomen. Doordat deze in de app vastgelegd worden, kunnen collega’s zelfstandig en snel alle typen storingen oplossen - zonder dat ze daarvoor de hulp van een teamleider hoeven in te schakelen. Daarmee beperk je het risico op stilstand enorm.

Hoe zou je POKA - naast efficiënt - nog meer omschrijven?

Als uiterst gebruiksvriendelijk. De navigatie van de app is heel logisch en vanzelfsprekend. Laatst vertelde een shift leader me dat hij zonder duidelijke instructies een operator een tablet met POKA gaf. “Kijk maar even hoe het werkt en start vervolgens de lijn op”, was het enige wat hij aan de operator meegaf. De operator startte in één keer probleemloos de lijn op. Zo simpel is het dus.

Hoe zorg je er als shift leader voor dat je team net zo enthousiast over POKA is?

Uiteraard door het principe lead by example. Het begint allemaal bij een enthousiaste, gemotiveerde shift leader die zelf heel actief gebruik maakt van de tool. In de praktijk zien medewerkers dan al snel hoe plezierig en handig POKA is, dus dan worden ze vanzelf ook enthousiast om het te gebruiken. Voor onze medewerkers maakt POKA werken bij Danone veel overzichtelijker, makkelijker en leuker!

Sluiten