Het verhaal van

Simon

Technology Leader Filling
Simon

Aan het einde van mijn studie Bioprocestechnologie aan de TU in Delft kwam ik via een wervingsbureau op de campus in aanraking met Nutricia. Ik had een aantal stages gedaan in productieomgevingen en wilde graag in de voedingsindustrie werken. Deels omdat je daar werkt met een concreet eindproduct, maar vooral vanwege de dynamiek. Door innovaties, regelgeving of trends veranderen dingen vaak sneller in de voedingsbranche dan bijvoorbeeld in de chemische industrie.

Ik houd van iets opbouwen. Of dat nu machines of relaties zijn.

In mijn werk probeer ik de technische betrouwbaarheid van onze afvullijnen zo hoog mogelijk te houden. Bijvoorbeeld door standaardisatie of het verbeteren van het onderhoudsproces. We werken hier met intervallen van 9 weken, waardoor je regelmatig de kans hebt om zaken te optimaliseren. Maar we voeren ook breakdown elimination uit om te voorkomen dat storingen zich herhalen, en we werken aan de relaties met onze leveranciers. Door die afwisseling in werkzaamheden wordt het hier nooit saai.

Wat me bij Danone zo bevalt is de vrijheid die ik krijg. Ze vertellen wat je moet doen; hoe je dat doet bepaal je zelf. Ik ben verantwoordelijk voor de strategie, de implementatie en dus ook voor het resultaat. Voor zo'n groot, internationaal bedrijf dat werkt met de hoogste veiligheids- en kwaliteitseisen spreekt daar veel vertrouwen in mensen uit.

Sluiten